Του Θανάση Πετράκου
Περιφερειακού Συμβούλου, πρώην βουλευτή Μεσσηνίας
Οι καινούργιες έρευνες, που έγιναν σε συνθήκες εργαστηρίου, κατέληξαν ότι εκτός από αυτά τα σημαντικότατα οφέλη για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, η κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης Κορινθιακής σταφίδας μπορεί να μας προφυλάσσει από νευροεκφυλιστικές παθήσεις και πιο συγκεκριμένα από τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη νόσο Πάρκινσον και επιπλέον λειτουργεί και προστατευτικά στα αρχικά στάδια των νόσων.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Επιστημονικό υπεύθυνο της έρευνας, τον αγαπητό φίλο καθηγητή Διατροφής του Χαρακοπείου Πανεπιστημίου τον Βάιο Καραθάνο και σε όλη την επιστημονική ομάδα και ιδιαίτερα στις καθηγήτριες κ.κ. Αγγελική Χρόνη, Κατερίνα Δερμών, Ελένη Φαναριώτη, Αντωνία Χίου και Παρασκευή Βασιλακοπούλου, όπως και σε όλα τα παιδιά-ερευνητές. Φυσικά τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλο το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Δημόκριτο. Πολλά-πολλά, επίσης, συγχαρητήρια ανήκουν και στο Συντονιστή της Έρευνας τον αγαπητό φίλο Μιχάλη Καρβέλα που αγαπάει και αυτός πολύ τη σταφίδα και φυσικά στην Παναιγιάλειο Συνεταιριστική Ένωση και στη Διοίκησή της που στηρίζει και χρηματοδοτεί την Επιστημονική Έρευνα. Νιώθω, λοιπόν, πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση διότι όταν το 2013-2015 με την ιδιότητα του βουλευτή γνώρισα τον Βάιο Καραθάνο στήριξα και πίστεψα στην αξία του έργου του.
ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ Η ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για τους σταφιδοπαραγωγούς μέσα από τους αγροτικούς τους συλλόγους, τους συνεταιρισμούς τους, και την Παναιγιάλειο Ένωση. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να τους στηρίξουν όλοι οι πολίτες και φυσικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία οφείλουν να αναδείξουν το σταφιδικό πρόβλημα ως πρωτιστο και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να λύσει επιτέλους το πρόβλημα των αποθεμάτων των προηγούμενων ετών και να στηρίξει το εισόδημα των σταφιδοπαραγωγών και την Συνεταιριστική τους οργάνωση διότι βρισκόμαστε στο και 10’ και ούτε χρόνος ούτε αύριο υπάρχει .
0 Σχόλια